Därför blev Black Lives Matter en antisemitisk rörelse

Black Lives Matter, muralmålning I Gaza av George Floyd. Foto: Ismael Mohamad/UPI. Montage.
  • Torsdag 5 nov 2020 2020-11-05
E-post 1313

Black Lives Matter utvecklades snabbt till en rörelse med antisemitiska övertoner vilket förvånade många. Att George Floyd återfinns som muralmålning på muren mot Gaza har inte heller inte kunnat förklaras ordentligt men allt strålar samman och finner sin förklaring i ett klassrum på andra sidan jordklotet. I San Fransisco.

Det senaste halvåret har BLM-rörelsen, Black Lives Matter, växt till en politisk kraft i flera länder, inte minst satte den sin prägel på det amerikanska presidentvalet under några veckor. Veckor som präglades av våld och upplopp. Och såväl i Sverige som i USA samt andra länder har kopplingarna till Hamas och andra antisemitika rörelser kommit att förvåna och förbrylla. Men speciellt förvånande är det inte. Rörelserna hålls ihop genom personunioner som strålar samman i USA och i Jerusalem. 

Hela artikeln endast öppen för prenumeranter.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation samt hela nyhetsarkivet.

Johan Westerholm är ansvarig utgivare och chefredaktör.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se