“Den typen av information är interna dokument och delas inte med externa parter”

Folkbildningsrådet. Foto: Folkbildningsrådet samt Riksbanken. Montage.
  • Måndag 22 feb 2021 2021-02-22
E-post

Ledarsidorna granskar det bidragsindustriella komplexet i form av Folkbildningsrådet samt dess medlemsorganisationer. En granskning som aktivt försvåras av folkbildningsorganisationerna som varje år omsätter miljardbelopp och där rapporterna om oegentligheter som spänner från rent slarv till organiserad kriminalitet kommer allt tätare.

Docenterna Magnus Ranstorp och Aje Carlbom samt analytikern vid FHS Peder Hyllengren menar i en debattartikel i DN att alla studieförbund skulle behöva genomgå ett rejält stålbad. De senaste åren har skandaler och fusk kantat studieförbundens verksamhet. Nya uppgifter som Ledarsidorna grävt fram visar att situationen är långt värre än vad som tidigare befarats och kommer till slutsatsen att det nuvarande systemet är bortom räddning – det måste göras om i grunden.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Ur dagens artikel:

  • All information finns i systemen
  • Lämnas inte ut
  • Motsätter sig extern granskning

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt oberoende journalistik och  granskning av av Sverige.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se