Håll värmen under vintern med en fläktkonvektor

  • Torsdag 3 nov 2022 2022-11-03
E-post 0

En fläktkonvektor installeras ofta nuförtiden i hem och kontor för att skapa en jämn temperatur och behagligt inomhusklimat till en låg kostnad.

Till skillnad från traditionella värme- och kylsystem som är beroende av kanaler eller kanaler för att distribuera uppvärmt (eller kylt) luftflöde, använder fläktkonvektorer fläktar placerade runt omkretsen och flyttar varm/kall luft genom ventilerna med olika hastigheter beroende på dina behov.

Fläktkonvektorer används ofta som ett alternativ till panelradiatorer och kan installeras i vilket rum som helst utan att ta för mycket plats! Dessutom finns fläktkonvektorer i en mängd olika stilar, så att du alltid enkelt kan hitta den som passar ditt utrymme bäst.

Den främsta anledningen till att använda fläktkonvektorer framför traditionella värme- och kylsystem är att de är mer energieffektiva och enklare att installera. Fläktkonvektorer drar mindre effekt och är tystare än traditionella ventilationssystem. Idag kan fläktkonvektorer installeras i väggar eller tak, och sedan driva den behandlade luften i ett system av kanaler intilliggande rum för uppvärmning och kyla. Det är en trevlig estetisk lösning som också producerar mycket begränsat med ljud.

En diskret fläktkonvektor i köket är sockelvärmaren SS80 Spacesaver som värmer skönt när det blir lite kyligt på vintern. Den kan installeras i IKEA-kök genom att helt enkelt fälla in den i sockeln och koppla på den till ditt varmvatten-system, radiatorsystem eller golvvärmesystem. Det finns flera olika grillar att välja mellan så att det estetiskt kommer att komplettera köket.

Spacesaver finns även i andra storlekar (SS3/W och SS5/w) som passar för kök eller möbler med en sockelhöjd på 120mm, dessa har ungefär lika hög värmeeffekt som en SS80/W.

Dessutom finns det numera elvärmda Spacesaver från Eveco, dessa modeller kallas SS80/E och SS2E/5. Dessa varianter har en hög effekt trots sin låga energiförbrukning, men de kostar lite mer än de vattenvärmda modellerna.

Kontakta oss idag på Ventbolaget.se om du vill veta mer om Eveco Spacesaver.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se