Hur värderas olika typer av nyheter?

  • Onsdag 12 okt 2022 2022-10-12
E-post 0

Vad vi anser har högt nyhetsvärde varierar mellan oss alla och många anser att det är skönt med både tyngre inlägg och lite mer lättsamma inlägg. Ungefär en skillnad mellan nyheter med utrikespolitik eller hur stort intresse det finns av elbilar i Sverige.

Visst finns det flera som endast tar till sig av just de nyheter de är intresserade av och därmed söker sig till en specifik tidning eller sajt. Kanske för att uppdatera sig om läget i Sverige efter senaste politiska valet. Medan en stor del gärna läser om olika typer av nyheter. Varför knäböjer fotbollsspelare och nyheter om olika kända profiler.

Bloggar och privata nyhetssajter blomstrar upp på internet och förser läsare med gratis innehåll. En del har nischat sig vid ett specifikt tema och andra har valt att underhålla sina läsare på olika sätt, som man kan se på forca.nu till exempel.

Blogga med inriktning på recensioner

Recensioner av produkter och tjänster är många gånger en gratistjänst på olika sajter, för att hjälpa konsumenter att finna det bästa alternativet. En del väljer att inrikta sig med detta på sin blogga, för att de gillar att skriva och att dela med sig av sina erfarenheter. Om det är en fristående sida finns ju även utrymme för att kunna skriva på sitt eget sätt.

shiva.se finns recensioner av olika slag. Till exempel om jaktknivar och de bästa gamingmobilerna. Men där finns även flera andra typer av artiklar om bland annat ekonomi, teknik och hobby & fritid. Många av ämnena är sådant som vi omgärdas av dagligen eller som har varit aktuellt under en viss period.

Spridda skurar av kategorier

Flera bloggar har inga bestämda kategorier som de styrs av, utan det läggs upp inlägg efter behag eller intresse. Inläggen på webbplats.org har en go blandning av specifika fakta om exempelvis Linda Bengtzing, Patrick Swayze, om våra antikroppar och varför det är så viktigt för oss att jämföra lån innan vi sänder iväg en ansökan.

En blogg eller annan typ av sajt som har valt flera kategorier är ju egentligen inte fel. Det är ju så många tidningar är uppbyggda. Det skrivs om heta nyheter av olika slag och tidningen är indelad i olika delar. Samtidigt finns det sidor där det kan dyka upp mindre artiklar om tips. Olika sätt att koka ägg eller hur man på det mest effektiva sättet ska bära sig åt för att jaga bort flugorna vid sommarbordet.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se