Omfattande tveksamheter i utbetalningen av regeringens Corona-stöd

  • Lördag 25 dec 2021 2021-12-25
E-post 486

Överfinansierade studieförbund och religiösa samfund har erhållit mångmiljonbelopp av regeringen under Coronakrisen trots att dessa inte direkt omfattas av stödet. Samtidigt visar Ledarsidornas granskning att inte minst studieförbunden systematiskt försökt att tillskansa sig än mer medel genom att rapportera in för höga lönenivåer för de personer man sökt stöd för. 

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel hur framför allt utbildningsförbanden, som enligt lagen inte kan omfattas av stödet, systematiskt rapporterat in för höga löner till Tillväxtverket som efter kontroll med Skatteverket justerat ner de utbetalade beloppen.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se