Så har informationskriget mot Sverige inletts

Politics Today / SETA. Faksimil från internet Montage.
  • Måndag 15 nov 2021 2021-11-15
E-post 799

Forskaren vid Kings College, London, Andreas Krieg går till attack mot svenska myndigheter samt forskaren docent Magnus Ranstorp i en artikel på Politics Today. En sida, visar det sig, som kontrolleras av den turkiska regimen samt att Ledarsidornas granskning nu visar att Krieg inte alls tagit fram grunddata till sin artikel själv.

Tvärtom finns det i svenska arkiv inga spår av att han själv eller de organisationer och universitet han är verksam vid har ställt frågor eller begärt ut handlingar. Något som någon annan gjort åt honom som valt att inte synas.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant får du  tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel

  • Andreas Krieg har inte tagit fram grunddata själv eller källkontrollerat med berörda myndigheter
  • Politics Today delar adress och telefonväxel med den turkiska tankesmedjan SETA, kontrollerad av Erdogan
  • Endast två personer har begärt ut de handlingar som bygger Kriegs artiklar, dessa är svenska medborgare
  • Dessa två personer är aktiva i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet

Ur dagens  extramaterial

  • Utrdag ur “Islamismen i Sverige” om mediehuset Al Jazeera´s roll och funktion i propagandahänseende i allmänhet och Muslimska brödraskapet i synnerhet. Hur de arbetar med de olika kanalerna och hur den engelska kanalen och den  arabiskspråkiga skiljer sig åt.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se