Waldorfpedagogiken på gott och ont

Johan Westerholm/Johannes Nilsson.
  • Torsdag 27 maj 2021 2021-05-27
E-post 63

Johannes Nilsson utvecklar och nyanserar sin kritik av sin skolgångs waldorfpedagogik från helgens krönika. Antroposofin, som waldorfpedagogiken grundas i, brukar kallas för en vetenskapsfientlig sekt, men är snarare en sektlik rörelse som befinner sig i utveckling och i allt högre grad integreras i samhället. En studie av rörelsen kan ge värdefulla lärdomar för att hantera mer allvarlig sektbildning och segregation. Med Johan Westerholm.

Ett urklipp av avsnittet kan du lyssna på här.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela podcasten.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se