Därför bör Ibn Rushd förlora statsbidragen

Studieförbundet Ibn Rushd, Folkbildningsrådet. Montage.
  • Tisdag 22 nov 2022 2022-11-22
E-post

Studieförbundet Ibn Rushd nya förbundschef menar att kritiken mot studieförbundet är politiskt motiverad. Något där hon har rätt i sakfrågan. Studieförbundet är nämligen mer att betrakta som ett trossamfund som inte bör vara offentligt finansierat i en sekulär stat samtidigt som samtliga studieförbund dras med omfattande korruption där upp till 75 procent av vissa statsanslag inte kan redovisas för.

Studieförbundet Ibn Rushd Anna Waara nye förbundschef intervjuades i SvD i en artikel där hon kommunicerar kritik mot att just Ibn Rushd står under så pass intensiv granskning., Enligt Waara granskas just Ibn Rushd extra rigoröst av politiska skäl, eftersom det är ett muslimskt studieförbund.

– Vi som studieförbund är ifrågasatta av politiska skäl. Det följer en politisk utveckling och handlar inte så mycket om vad vi gör fel utan om vad vi är, menar hon.

Att kalla Ibn Rushd för ett studieförbund, trots att Folkbildningsrådets ledning menar att de uppfyller sitt uppdrag inom det av Folkbildningsrådet formulerade demokratiuppdraget är sannolikt att tänja på innehållet i vad som är ett demokratiuppdrag. Folkbildningsrådet menade att så var fallet när dess ledning utfrågades av Kulturutskottet vilket Sverigedemokraternas riksdagsledamot och ledamot i kulturutskottet redogjorde för på Facebook.

Prenumerera på Ledarsidorna 

Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Då vi är motståndare till det statliga  presstödsystemet har vi valt att inte söka detta statsbidrag. Det skulle göra oss beroende av makten vi granskar.

Vi är dock anslutna till det pressetiska systemet samt medlemmar i Publicistklubben.

Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 4 000 artiklar.

I dagens artikel redogörs för hur regeringens utredare ställer sig till fortsatt kravlös bidragsfinansiering samt inte minst Kristdemokraternas inställning. Det är de sistnämnda som i praktiken kommer fälla eventuella framtida avgöranden.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se