Inte en enda av de rättsliga säkerhetsventilerna löste ut i utredningen mot Hedin

Förundersökningen Västmanlandsfallet. Foto: Eget.
  • Söndag 5 dec 2021 2021-12-05
E-post 542

I den näst sista artikeln i denna artikelserie om Karl Hedins resa genom rättssystemet blir mönstret av anomalier tydligt. Inte bara menar åklagarmyndigheten när de får utreda sig själva att några fel aldrig har ägt rum, det toppas med att polisen under processens gång fattar beslut som de själva menar inte går att överklaga.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel hur polisen fattat icke överklagningsbart beslut samt hur det stod klart för åklagaren på ett tidigt stadium att hans teser och bevisning inte höll. Trots det drev han fram ett åtal där Hedin friades.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se