Överfinansierade utbildningsförbund erhöll Corona-stöd

Folkbildningsrådet. Pressbild samt foto från Riksbanken. Montage.
  • Fredag 17 dec 2021 2021-12-17
E-post 317

Ledarsidornas granskning av Coronastödet pekar på att även statligt finansierade verksamheter som visar stora överskott, som utbildningsförbunden, både har sökt och erhållit stöd. Detta trots att dessa redan från början har en överfinansiering samt att underlagen från utbildningsförbanden i flera fall kraftigt avviker från uppgiven lönekostnad och den faktiska som rapporterats in till Skatteverket.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel hur Tillväxtverket beviljat flera studieförbund stora belopp i Corona-stöd trots att dessa dels är överfinansierad, dels om det är tveksamt om dessa är stödberättigade då de erhåller huvuddelen av sin finansiering från andra departement.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se