Så gör du för att köpa bitcoin

  • Lördag 6 maj 2023 2023-05-06
E-post

Att köpa bitcoin är det många som gör, men det är långt ifrån alla som förstår hur man kör för att köpa bitcoin.

Av den anledningen ger vi dig här en snabb guide över hur du gör för att köpa bitcoin på ett enkelt sätt.

Tänk på att vi i denna artikel pratar om att handla bitcoin hos ställen såsom immediate future. Vi vill därför påminna dig om att denna artikel inte ska betraktas som ekonomisk rådgivning.

Viktiga steg för att köpa Bitcoin

1. Gör efterforskningar om hur valutan fungerar

Innan du ger dig på att köpa bitcoin är det viktigt att du lär dig vad bitcoin faktiskt är, och så även vilka risker som tillkommer vid handel med bitcoin.

Det finns nämligen risk för att du förlorar de pengar du sätter in, och detta då bitcoin är en digital valuta som har en kurs som rör sig snabbt både upp och ner.

Så innan du investerar i bitcoin är det viktigt att du kan svara på de nedanstående frågorna:

  • Hur mycket pengar har jag råd att satsa på bitcoin? Tänk på att bara investera pengar som du kan vara utan. Att betala viktigare saker som hyra och mat ska alltid ses som viktigast.
  • Vad skulle hända om priset för bitcoin gick ner? Skulle du paniksälja, eller skulle du vara lugn och vänta på att kursen skulle gå upp igen. Det är viktigt att planera inför alla tänkbara utfall.
  • Förstår jag hur bitcoin fungerar? Du behöver inte veta exakt hur bitcoin fungerar, men att ha lite grundläggande kunskaper om hur den bakomliggande tekniken med blockkedjor fungerar kan vara en bra idé.
  • Förstår jag vad som påverkar kursen för bitcoin? Det är viktigt att du gör det för annars kan du inte identifiera viktiga milstolpar som påverkar kursen för bitcoin. Ett sak som gör att värdet för bitcoin går upp är om framtidstron för valutan ökar, exempelvis tack vare att fler butiker väljer att ta betalt via bitcoin.

2. Jämför olika handelsplattformar

Man kan handla krypto såsom bitcoin på många ställen på nätet, och för att nämna ett exempel är immediate future ett av dessa.

När du jämför kryptoplattformar mot varandra ska du bland annat fråga dig:

  • Vad för rykte har plattformen?
  • Vilka avgifter tillkommer vid transaktioner?
  • Går det att köpa fler kryptovalutor än bitcoin?
  • Vilka insatser görs för att transaktionerna hålls säkra?

3. Skaffa en bitcoinplånbok

När du köper bitcoin måste du ha någonstans att förvara dem, och det ska du idealt göra med en bitcoinplånbok.

Det finns många olika bitcoinplånböcker att välja på, däribland plånböcker som lagrar dina bitcoin offline och plånböcker som lagrar dina bitcoin online.

Onlineplånböcker är bäst att ha om du bara vill spara bitcoin till ett värde som ligger på under 10 000 kr. Med onlineplånböcker är det också lätt att göra transaktioner då man redan är online.

Offlineplånböcker är något som många storsparare inom bitcoin använder sig av. Dessa plånböcker är mycket säkra då ingen kan hacka dem då de lagrar dina pengar utan att du behöver koppla upp plånboken mot internet.

Två populära alternativ inom ”cold storage”-plånböcker är Trezor och Ledger. De kostar mellan cirka 500 och 1 000 kr att köpa. Se samtidigt till att inte köpa några billiga offlineplånböcker till dina bitcoin för de kan vara osäkra då man aldrig vet vem som “mixtrat” med dem innan försäljning.

Men som sagt, Trezor och Ledger är två offlineplånböcker som är populära och har ett mycket gott rykte.

4. Bevaka kursen

När du vet hur du köper bitcoin och hur du lagrar dina bitcoin är det bara kvar att bevaka bitcoinkursen. Tänk på att det ska vara kul att investera i bitcoin, så igen, se till att bara investera pengar som du har råd att vara utan. Viktigt att tänka på är också att denna artikel inte ska ses som ekonomisk rådgivning.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se