Sida nämner inte Islamic Reliefs våldsamma historia i sin granskning

Ibn Rushd, Stockholms Moské, Islamic Relief. Montage
  • Fredag 23 apr 2021 2021-04-23
E-post 1027

Sidas granskning av Islamic Relief Sverige resulterade i att biståndsorganisationen fått grönt ljus för att fortsätta kunna vara strategisk partner till biståndsmyndigheten. Men granskningen är kraftigt kringskuren och Sida nämner inte med ett ord, vilket heller inte Svenska kyrkan gör, organisationens grundares våldsamma historia. En historia som över tid har gått hand i hand med terrorsekten al Qaida.

Islamic Relief Sverige grundades av imam Haytham Rahmeh och Islamiska förbundet i Sverige 1993. Islamic Relief ingick redan från grundandet som en del av Islamic Relief Worldwide. Islamiska förbundets första lokaler låg i källaren till fastigheten Ringvägen 137 i Stockholm. I denna miljö, som i allt väsentligt präglades av starka antisemitiska inslag, ingick idag en rad kända företrädare för det muslimska civilsamhället i Sverige; Mahmoud Khalfi, idag imam i Stockholms moské, Mahmoud Aldebe, tidigare ordförande för Sveriges Muslimska råd som ingick samarbetsavtalet med Broderskapsrörelsen och Mostafa Kharraki, tidigare vice ordförande för Sveriges Muslimska råd.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar samt podcasts.

Ur artikeln:

  • Förste ordförande för Islamic Relief Sverige växlade spår – blev vapensmugglare
  • Sprunget ur Muslimska brödraskapet
  • Stockholms moské förser miliser med personal
  • Och mycket mer…..

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se