Stockholm oförstående inför Sveriges energikris

Illustration: Egen.
  • Lördag 20 nov 2021 2021-11-20
E-post

Det elavbrott som drabbade Stockholms stad under torsdagen förorsakade momentant en viss frustration bland främst boende på Södermalm. Men frustrationen försvann snabbt och lika snabbt försvann det moment som krävs för att Sverige i allmänhet och kanske Södermalmsborna i synnerhet tar den svenska energikrisen på allvar.

Under torsdagen drabbades Stockholms innerstad samt de västra delarna av Stockholm av ett större elavbrott. Avbrottet inträffade i rusningstrafiken, mellan strax efter 16 och 17:30. Även om elavbrottet framkallades av ett komponentfel vid ställverket i Liljeholmen aktualliserar det Sveriges elbrist. För även om Sverige totalt sett över tid har ett elöverskott vissa perioder så är elbristen objektivt sett reell.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant får du tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel:

  • Svag beredskap i storstäderna
  • Sverige minskar sin produktion av vattenkraft
  • Elransonering kan inte uteslutas

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se