Uppfyller Carina Bergfeldt villkoren i SVT:s sändningstillstånd?

Överst: Carina Bergfeldt. Undre raden från vänster: Ulla Löfven, Anna Ardin, Fredrick Federley. Skärmavbildningar från svt.se. Montage.
  • Måndag 22 mar 2021 2021-03-22
E-post

SVT:s produktion ”Carina Bergfeldt” uppvisar sådana systematiska svagheter, vilka blev tydliga i säsongens sista avsnitt med Fredrick Federley, att det bör finnas ett utrymme för en bredare debatt huruvida programmet uppfyller villkoren i sändningstillståndet.

SVT:s programformat ”Carina Bergfeldt”, som ersatte det tidigare ”Skavlan” fick under helgen stark kritik för hennes intervju eller samtal med den tidigare europaparlamentarikern Fredrick Federley, Centerpartiet. Federley menade dock å sin sida att de frågor han fick under programmet var insinuanta.

Bli prenumerant

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar och podcasts..

Ledarsidorna har fattat ett principiellt beslut att inte ansöka om presstöd. Det går inte, menar vi, att driva opinon mot det bidragsindustriella komplexet och samtidigt göra sig beroende av bidrag med bibehållen trovärdighet.

Presstödet ingår som en komponent i det bidragsindustriella komplexet.

Ur dagens artikel:

  • Selektiv och svag research kring programmen
  • Rimmar inte med sändningstillståndet
  • Motsägelser i Federleys framställan över tid ifrågasätts inte
  • Socialdemokrater tillåts tona ner och glida undan.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se