Den friande domen mot Hedin en orgie i pinsamheter för polis och åklagare

  • Lördag 20 mar 2021 2021-03-20
E-post 3162

Karl Hedin friades från misstankarna om jaktbrott under gårdagen. Trots det friande utslaget väntar nu inte bara en väntan på att beslutet vinner laga kraft utan även fler ronder. Skulle åklagaren välja att överklaga domstolens beslut väntar dessutom en repetition inför öppen ridå av alla polisens brister och pinsamheter som föregått åtalet för främst rikspolischef Anders Thornberg.

Anders Thornberg bär det yttersta ansvaret för hur NOA:s enhet för kultur- och artbrott sköter sina utredningar under åklagarens ledning.

Bli prenumerant

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar och podcasts..

Ledarsidorna har fattat ett principiellt beslut att inte ansöka om presstöd. Det går inte, menar vi, att driva opinon mot det bidragsindustriella komplexet och samtidigt göra sig beroende av bidrag med bibehållen trovärdighet.

Presstödet ingår som en komponent i det bidragsindustriella komplexet.

Ur dagens artikel:

  • Åklagaren förvånad, har tidigare aviserat att han avser överklaga en friande dom
  • Pekar ut Hedins eventuella åsikter som bevis – avfärdas i hårda ordalag av rätten
  • Tingsrätten åsätter åklagarens bevisföring så pass lågt värde att de menar att Hedin skulle klarat sig även utan juridiskt ombud
  • Om domen vinner laga kraft kan åklagaren riskera  åtal för obefogat åtal.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se