Tro och Solidaritet största hotet mot svenska muslimer

Socialdemokraterna / Tro och Solidaritet. Montage.
  • Fredag 26 mar 2021 2021-03-26
E-post 1620

Sara Kukka-Salam,  ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, menar att Liberalerna idag utgör ett hot mot svenska muslimer. Men historien vittnar om ett omvänt förhållande. På alla de orter där Tro och Solidaritet samarbetat med det Muslimska brödraskapet har det resulterat i att områdena hamnat på polisens lista över utsatta eller särskilt utsatta områden. Där en del utvecklats till rekryteringsbaser för ytterligare radikalisering och jihadister.

Det är just genom den hatiska retoriken hos det parti som Liberalerna nu vill samarbeta med, som tillvaron och livschanserna saboteras för många muslimer i Sverige skriver Sara Kukka-Salam, ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet på Expressen Debatt. Hon adresserar direkt Nyamko Sabuni, Liberalernas partiledare när hon menar att förtryckare aldrig kan skrida till verket utan medlöpare.

Även om Kukka-Salam har en viss poäng, att delar av Sverigedemokraternas retorik och historiska arv andas en polarisering och stigmatisering av alla muslimer, inte bara islamister, så är Socialdemokrater för Tro och Solidaritet tillsammans med sina samarbetspartners i form av Islamiska Förbundet i Sverige samt studieförbundet Ibn Rushd, eller två av Muslimska brödraskapets svenska nätverksorganisationer, huvuddelen av svenska muslimers största problem.

Bli prenumerant

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Tycker du att vi gör skillnad bli gärna prenumerant. Som prenumerant och premiumkund kan du ta del av hela artikeln.

Som prenumerant får du även tillgång till hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar och podcasts..

Ledarsidorna har fattat ett principiellt beslut att inte ansöka om presstöd. Det går inte, menar vi, att driva opinon mot det bidragsindustriella komplexet och samtidigt göra sig beroende av bidrag med bibehållen trovärdighet.

Presstödet ingår som en komponent i det bidragsindustriella komplexet.

Ur dagens artikel:

  • Effekterna av projektavtalet mellan Tro och Solidariet och Muslimska brödraskapet levande än idag – 20 år senare
  •  Där Tro och Solidariet och Muslimska brödraskapet finns – där ökar klyftor och motsättningar
  • Partiledningen medveten

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du hittar här.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se