Den stora vindkraftbluffen

Energiminister Khashayar Förmanar (S) Foto: Wikipedia samt Regeringen.se. Montage.
  • Onsdag 5 jan 2022 2022-01-05
E-post 1882

Regeringen kommunicerar genom sin energiminister att vindkraften är den enda framkomliga vägen. Men regeringen bortser  från att c.a 98 procent av Sveriges vindlägen inte är disponibla för vindkraft på grund av målkonflikter med andra intressen. Samtidigt lever inte regeringens utbyggnadslöften upp till de nivåer som kommunicerats. Det är inte fel att börja prata om “Den stora vindkraftbluffen” samtidigt som väljarnas elräkningar slår nya rekord.

NITEK Publicism som driver Ledarsidorna är beroende av er läsare för vår överlevnad. Som prenumerant och premiumkund har du även tillgång till poddar och hela nyhetsarkivet med över 3 000 artiklar.

Ur dagens artikel hur särintressen, som Försvarsmakten och andra, hindrar fortsatt utbyggnad samt att tempot är för lågt för att nå klimatmålen om vindkraft är huvudalternativ.

Är du redan prenumerant men har svårigheter så kontakta då kundservice på mailen som du finner här.

Du kan pröva på för en krona under 14 dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se