Bästa skidorterna i världen

  • Torsdag 23 jun 2022 2022-06-23
E-post 0

Att åka skidor är väldigt kul för många och det finns massor av platser i världen där det går att sig ner för maxade backar med vackra berg och natur i omgivningen. Vi har bra skidorter i Sverige med Åre, Sälen, Vemdalen och Idre som några av alternativen men i ärlighetens namn är det bättre möjligheter utomlands. Vi har därför listat våra favoriter vad gäller internationella skidorter.

Norge har en del bra skidåkning

Norge är en populär destination när det kommer till skidorter och det finns några riktigt bra möjligheter till både utförsåkning och längdåkning i vårt grannland. Tyvärr märks intresset för norsk skidåkning också på vinter-OS där Norge är överlägsna Sverige. Vad gäller skidorter är Hemsedal och Trysil de bästa orterna och trots att de endast ligger 30 mil från varandra är det helt olika upplevelser som väntar. Båda orterna är dock värda ett besök enligt oss. Besök BettingSpesialisten om du vill veta mer om norsk skidsport och odds.

Aspen är trevligt

I Colorado ligger Aspen, en av världens häftigaste skidorter. Här finns riktigt bra skidåkning och mycket annat. Det är här som den amerikanska kändiseliten samlas för att njuta av lyx och vitt puder. Namnet Aspen kommer från att det växer mycket asp i området och det bor inte så många lokala invånare utan endast cirka 7700. Borgmästare i staden är Steve Skadron. Aspen är utan tvekan den mest kända skidorten i USA.

St Anton har bra after ski

Den som vill ha riktigt bra fest och god öl ska ta en resa till St Anton. Här finns det after ski som är något alldeles extra men också skidåkning i världsklass. Österrike har många bra skidorter som Saalbach, Zell am Zee, Sölden, Ischgl och Lech am Arlberg. Det är Ski Arlberg som är den största skidorten men vi tycker St Anton är den roligaste, i alla fall om du är ute efter bra fest kombinerat med skidåkning.

Japan har ytterst bra skidåkning

Japan är ett land värt att åka till av många anledningar men också tack vare fantastisk skidåkning. Nationen har varit värd för OS vid åtskilliga tillfällen och Nagano är ett av de mer kända alternativen när det kommer till skidåkning. Men det finns andra orter också som är värda ett besök. Niseko, Shiga Kögen och Hakuba är sådana exempel. Då kan du kombinerar en dag i backen med rykande färsk Ramen. För den som är nybörjare är Hakuba Tsugaike de bästa alternativen medan Niseko och Nozawa Onsen är bäst generellt enligt skidexperter.

Frankrike har många bra orter

De franska alperna är rankade i absolut topp och det finns många berömda orter. Frankrike har mycket friluftsliv och sport generellt som går att utnyttja för den som också gillar odds och betting. Med bäst betting bonus får du ut mer av din betting på fransk idrott. Vad gäller franska alperna finns det massor av möjligheter för dig. Val Thorens är kanske det mest kända alternativet av de alla. Men det finns också möjlighet att åka till Chamonix, Tignes och Megeve. En resa till franska alperna är aldrig fel oavsett om det är sommar eller vinter.

Tjeckien är ett underskattat alternativ

Den som vill ha en mer budgetvänlig skidupplevelse kan ta en resa till Tjeckien. Där finns skidåkning på hög nivå och minst sagt rimliga priser. Spindleruv Mlyn är förmodligen den mest kända skidorten med 25 km pister uppdelat på två olika orter. Harracov och Pec pod Snezkou är andra populära alternativ. I Tjeckien får du bra service och liftkort från 150 kronor dagen. Det är priser du inte får om du åker till någon annan skidort i Europa.

 

 

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se