Hur du kan använda dina kunskaper i hockeybetting för att lägga bättre fotbollsspel

  • Måndag 1 apr 2024 2024-04-01
E-post 0

Kan man använda samma kunskaper för olika sporter när det gäller betting? Det är en intressant fråga som vi utforskar i den här artikeln. De allmänna principerna för betting kommer troligtvis inte att förändras mycket även om du byter sport.

Men eftersom sporter har sina egna dynamiker och faktorer som spelar in i det slutliga resultatet, måste en anpassning till dessa faktorer ske. Om du enbart har granskat oddsen för hockey på svenska bettingsidor, kan det bli knepigt att börja plötsligt börja satsa på fotboll.

Det finns dock några allmänna tips som du kan använda för att åtminstone ge dig de bästa förutsättningarna när du byter från hockey till världen av fotbollsbetting.

Råd att hålla sig till

Först och främst, ett vanligt spelråd som folk bör ta till sig är att inte satsa på något som man inte känner till. Innan du satsar på en ny sport, ta åtminstone tid att titta på några matcher, få ett grepp om regler och lite kunskap om lag och spelare.

Statistisk analys

I fotboll är den vanligaste totala satsningen för mål ‘Över/Under 2,5 mål’. Reflektera över det genomsnittliga antalet mål per lag i en NHL- eller SHL-säsong. Detta ligger vanligtvis runt 3 mål per match per lag, vilket såklart är mer än vad du skulle hitta för de flesta fotbollslag.

Om du är van vid en total på ‘Över/Under 4,5’ inom hockey, så behöver du bara justera något. Även om det är samma typ av marknad med bekanta satsningsalternativ, är vad som händer inom hockeybetting inte relaterbart till de siffror du behöver hantera inom fotbollsbetting.

Hemma- och bortaform

De flesta spelare vet att hemmalag har en fördel och detta behöver man väga in både inom ishockey- och fotbollsbetting. Att spela i bekanta hemmaomgivningar med fler fans och större stöd kommer att ge laget ett lyft. I ishockey får lag med hemmafördel två perioder där deras halva av rinken har som mest stöd av de egna fansen.

Även om det inte är detsamma i fotboll är hemmafördel fortfarande en massiv faktor. Svagare lag har större chans att överraska på hemmaplan. De flesta lag har ett högre målgenomsnitt per hemmamatch än bortamatch under en säsong.

Olika marknader

Du kommer att ha många liknande marknader att utforska när du växlar mellan ishockey och fotbollsbetting, men det kommer också att finnas några skillnader, som att satsa på kort och hörnor i fotboll. Det finns också de som går att översätta från ishockey till fotboll, som pucklinjen eller ‘spread betting’, som är ett handikappspel i fotbollsbetting.

Bevara fokuset

En av de stora skillnaderna mellan de två sporterna är antalet ligor och tävlingar. NHL dominerar alla spelbolagens marknader för ishockeybetting, så det är mycket lättare att behålla fokus och hänga med i vad som händer i den ligan, som transfers och skador.

Antalet fotbollstävlingar däremot är förbluffande. Europas stora ligor inkluderar Premier League, Bundesliga och Serie A, plus diverse cup-tävlingar. England, Tyskland och Italien har fler än en professionell inhemsk liga, till exempel är de engelska proffslagen utspridda över fyra ligor med ungefär 20 lag i varje.

Så i fotbollsbetting finns det ett behov av att vara lite petig med de tävlingar som du väljer. Det är smart att bara välja en stor inhemsk liga och fokusera på denna. Lär känna lagen i den valda ligan så att du lättare tar till dig statistik och trender när nya saker sker.

Sammanfattningsvis

Det finns några kunskaper från ishockeybetting som kommer att vara överförbara till fotbollsbetting. Sådant som att förstå värdet av de odds som presenteras är viktigt, liksom att veta att det finns ett saldo att hantera och statistik som behöver studeras.

Detta gäller alla typer av sportsbetting, men det faktum att du har erfarenhet av ishockey ger dig lite av en fördel. Förmodligen känner du redan till ett bra och pålitligt spelbolag, och har lärt dig hantera vissa bettingtekniker och strategier.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se