Chans att få lån trots betalningsanmärkningar 

  • Lördag 17 sep 2022 2022-09-17
E-post

Med hänsyn till att man väldigt snabbt kan hamna i olika situationer som leder till att man får ett behov av att låna pengar, så är det bra att det finns många fler möjligheter på dagens lånemarknad. Både antal långivare och lånetyper har ökat de senaste åren.

Med större chans till att man kan få ett lån beviljat är det ju också större chans till att fler kan få välbehövlig hjälp. En del lån kan man även få beviljat väldigt snabbt och kort därefter kunna använda sig av de pengar man har skrivit avtal på att låna. Däremot är det väl investerad tid med att jämföra sig fram till det bästa alternativet.

Jämför olika långivare och lånetyper, beroende på vilka förutsättningar du har. Hur hög är din inkomst och dina utgifter, har du bra värde på din kreditvärdighet och finns det betalningsanmärkningar i ditt namn?

Så billigt lån som möjligt

Det är nog ingen som är intresserad av att betala mer för ett lån än vad man egentligen behöver. Detta är en av fördelarna med att ta hjälp av jämförelsesajter. Om du till exempel vill titta på chanserna med att låna med anmärkningar finns det seriösa sajter som listar de bästa långivarna på marknaden.

Jämför alltid alla kostnader som medföljer i lånet och titta inte enbart på räntan. Fokusera mer på den effektiva räntan, eftersom i detta belopp ingår både räntan på lånet och alla andra kostnader som tillkommer med det lån du vill ansöka om. Däremot betyder inte detta att det lån som blir det billigaste alternativet för dig är det bästa för dig just nu. Det beror på hur du behöver prioritera.

Fundera på alla villkor som medföljer 

Alla lån kostar ju pengar och visst är det skönt om man kan få så billiga villkor som möjligt med sitt lån. Detta beror dock på flera olika faktorer och oavsett hur du väljer att prioritera med ditt val av långivare, så var säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Visst låter det som en självklarhet, men om man är för snabb med sitt val är det stor risk för att man drar på sig en alltför hög kostnad.

Kanske är du i en sådan pressad situation att du behöver få tillgång till pengarna samma dag. Vilket kan vara möjligt hos en del långivare. Å andra sidan så kan lån med snabb utbetalning även komma med högre kostnader. I synnerhet om utbetalningen kommer att göras utanför kontorstid, med andra ord under kvällar och helger.

Snabblån innebär snabba resultat

Snabblån har fått sitt namn för att man får snabbt besked om man blir beviljad det lån man har ansökt om och om man sen vill skriva avtal på det, så kan man med all sannolikhet kunna använda sig av dessa pengar inom ett dygn. Exakt hur snabbt det går beror på vilken typ av lån och långivare det gäller samt vilken dag och tid man sänder in sin ansökan.

Även om det är lockande med att kunna ha pengarna snabbt i sin ägo behöver man ibland endast lägga några minuter extra för att kontrollera om det finns bättre alternativ för en på marknaden. 

Många glädjer sig säkert över det faktum att det idag är bättre möjligheter till att få ett lån. Men om man redan har problem med sin ekonomi. Med exempelvis betalningsanmärkningar och ett väldigt lågt belopp som visar på hur mycket som finns kvar efter alla räknar är betalda, kanske det inte är ett bra beslut med att ila iväg med en ansökan om snabblån. 

Oavsett hur din ekonomi ser ut i dagsläget är det alltid bra att tänka efter en stund innan man går vidare med att ansöka om ett lån. Fundera på om det verkligen är så kritiskt med att få tag i pengar nu. Eller kan det vänta tills du har hunnit spara ihop mer pengar?

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se