eSIMS: Ett genombrott för mobiltelefonteknik och resenärer?

  • Lördag 21 jan 2023 2023-01-21
E-post

Det finns idag en gigantisk marknad för mobiltelefonteknik och detta har naturligtvis att göra med det faktum att majoriteten av alla människor idag använder mobiltelefonen dagligen. Detta kan vara för att utföra ärenden så som att betala räkningar eller för att kolla på film eller chatta med vänner. Oavsett vilken anledning man har till att använda mobiltelefoner så är de helt enkelt en naturlig del av vardagen.

Detta innebär också att tekniken ständigt går framåt och nu introduceras allt mer av en teknik som kallas för eSIM. Detta är något som kommer att finnas med som en naturlig del av nya mobiltelefoner och även andra enheter så som exempelvis smartklockor, i framtiden. Ett eSIM är enkelt förklarat helt enkelt ett bästa digitalt SIM-kort vars teknik finns integrerat i telefonen från start. Detta betyder att du inte har något fysiskt sim-kort som du måste sätta in och ta ur telefonen om du använder esim.

Då skall du använda esim

När tjänar du då på att använda ett esim? Denna teknik är främst extremt användbar för den som skall ut och resa eftersom resande annars innebär ett antal ytterligare kostnader för den som vill använda sin mobiltelefon eller annan enhet på resan. Med ett esim så slipper du nämligen de oroande och dyra roaming-kostnader som du annars drabbas av om du använder ditt vanliga svenska sim-kort istället för ett esim. Det är också smidigt att använda ett esim på resan eftersom tekniken gör att du slipper invänta eller hantera ett fysiskt sim-kort.

Mer resande gör att tekniken kommer fortsätta att utvecklas

Världen är inte samma plats som den var förut och det är idag naturligt att resa på ett helt annat sätt än man bara gjorde för trettio eller fyrtio år sedan. Detta har till stor del att göra med de allmänna digitala framstegen i världen men har också bidragit till att föra världen närmare, vilket gör att fler vågar och vill resa. Detta innebär att mer kommer att satsas på att utveckla ny teknik som gör det enklare för människor att ta med sig sina enheter och använda dem när man är på resande fot. Det är allmänt vedertaget att esim på flera sätt kommer att revolutionera verkligheten för alla användare som reser utanför sitt lands gränser.

Esim kommer att bli en naturligt integrerad del i alla mobiltelefoner i framtiden och detta gäller oavsett om du har en Android eller iphone-telefon. Så länge du idag har en relativt ny telefon kan du med stor sannolikhet nyttja denna teknik redan idag och fler och fler företag som säljer esim dyker upp för de olika marknaderna som finns i världen idag.

Undersök möjligheterna som konsument

Det viktigaste du kan göra som konsument som planerar en resa är att undersöka vilka möjligheter du har när det kommer till denna teknik och din mobiltelefon. Börja alltid med att kontrollera med din operatör eller den butik där du köpt din telefon om du har en som stödjer esim-tekniken. De kommer snabbt och enkelt att kunna besvara dina frågor så att du vet vad som gäller. I vissa fall kan det till och med vara mer kostnadseffektivt att faktiskt uppgradera sin telefon om detta skulle behövas. Detta då vanliga roaming-kostnader om du behåller en gammal telefon under din tid utomlands faktiskt kan bli dyrare att använda än om du köper en ny. Gör en kalkyl innan du bestämmer dig för att ta reda på fakta och ta ett bra beslut som grundar sig på rätt information.

Jämför företag som tillhanda har esim i landet

Nästa viktiga sak att göra som blivande resenär är att se till att du jämför de olika företag som erbjuder esim i det land du skall åka till. Det finns flertalet internationella företag som också kan hjälpa dig att se till att din telefon är kompatibel med tekniken du köper. För att ta ett bra beslut bör du läsa omdömen från andra som har använt tekniken så att du vet att du gör ett bra val. Kom bara ihåg att du alltid tjänar på att läsa många omdömen så att du inte baserar ditt beslut på vad en eller två personer har tyckt om det hela. Då kommer du att kunna göra rätt val för dig och bli nöjd med den produkt du har köpt.

Res enklare med esim varje gång

Med ett esim kommer resenärer helt enkelt att kunna spara mycket pengar och slipper räkningar som är långt dyrare än annars. Detta då tekniken innebär att du kan slippa roaming-kostnader då du åker ut på en resa och därför obehindrat kan använda din mobiltelefon till det du behöver även om du inte är hemma. För vare sig du behöver arbeta eller bara vill kunna njuta av en film eller en TV-serie så är detta nu möjligt.

Eftersom du också slipper fundera över fysiska sim-kort om du använder esim så kan du också lätt justera det hela allt eftersom du behöver det. När du kommer hem igen så kan du smidigt byta tillbaka till ditt vanliga sim-kort och använda ett förbetalt esim nästa gång som du reser igen. 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se